Teemme vauriotarkastukset kaikille vakuutusyhtiöille riippumatta siitä korjataanko auto vai meneekö se lunastukseen. Jos aiot ottaa vahingoista kertakorvauksen, tulee tarkastus silti suorittaa ja laskelma lähettää kuvineen vakuutusyhtiölle. Muistathan mainita kertakorvauksesta meille, niin ei vahingossakaan tule tilattua osia autoosi. Kertakorvaus- ja lunastustapauksissa on yleistä, että vakuutusyhtiön tarkastaja tarkastaa auton vielä jälkeemme määrittääkseen auton markkinahinnan.

Vauriotarkastuksessa kirjataan ja kuvataan autosi vahingot.

Tarkastuksen pohjalta tehty kustannuslaskelma (Cabas) kuvineen lähetetään vakuutusyhtiölle hyväksyttäväksi. Kun luvat ovat kunnossa ja mahdolliset varaosat saapuneet, voidaan sopia korjausajankohdasta.

Vauriotarkastukseen voit tulla aikaa varaamatta arkisin klo 7-16. Mikäli vahingot ovat mittavat taikka aika ei sovi sinulle, soita meille ennen tuloasi, puh. 0400 216 212. Normaalisti vauriotarkastukseen menee 5-15 minuuttia.

Vauriotarkastuksessa tarvitsemme seuraavat tiedot:

  • vastapuolen/osapuolten rekisteritunnukset sekä vakuutusyhtiöt
  • autosi ajomäärän
  • autosi rekisteriotteen kopion (jos sinulla on rekisteriote). Suosittelemme, että pyydät katsastuksen yhteydessä aina rekisteriotteen ykkösosan, se ei maksa sinulle mitään. Rekisteriotteesi tiedoilla voimme perustaa autosi tiedot sekä sinun tietosi laskentaohjelmaan.
  • allekirjoituksella vahvistat lupasi työhön ja varaosien tilaukseen. Emme kuitenkaan tilaa ilman erillistä lupaasi mitään osia, joita vakuutus ei korvaa. Huomaathan, että vaikka vakuutusasiat ovat kunnossa ja korjaustapa hyväksytty, vain sinä voit antaa luvan oman autosi korjaamiseen ja osien tilaamiseen.

Koska vauriotarkastus tehdään kaikissa suuremmissa korjaamoissa samalla vakuutusyhtiöiden laskentaohjelmalla, tulisi sinun valita käyttämäsi korjaamo ennen tarkastuksen suorittamista, jotta tarkastusta ei turhaan tehdä useassa paikassa samasta kolarista. Oikein tehtynä tarkastuksen lopputulos on sama kaikilla korjaamoilla.

Huomaa, että huolellinen vauriotarkastus on olennainen osa kolarikorjausta.

Tiedä myös, että sinä auton omistajana tai haltijana päätät missä kolarisi tarkastetaan ja korjataan!

Tätä ei kukaan muu voi päättää; ei vakuutusyhtiö eikä kolarin vastapuoli!